Edukácia

Ako začať s golfom: Základy a tipy pre začiatočníkov

Rozmýšľate nad novým hobby, chcete žiť zdravšie alebo iba úplne vypnúť? Na tieto otázky existuje odpoveď - golf. Je golf pre začiatočníkov? Viac v článku!
Publikované
February 14, 2024

Rozmýšľate nad novým hobby? Hovoríte si, že by ste sa mali začať hýbať, športovať a žiť zdravšie? Alebo iba hľadáte činnosť, pri ktorej môžete úplne vypnúť? Na všetky tieto otázky existuje jedna vynikajúca odpoveď – golf! Možno sa teraz pýtate, či je golf pre začiatočníkov.

Krátka odpoveď znie áno. Golf je športom, ktorý ponúka množstvo výhod. V 365 Golf Range je navyše zábavou, ktorú budete chcieť zažívať znova a znova. Čítajte ďalej a dozviete sa viac!

Je golf pre začiatočníkov? Určite áno!

Golf už dávno nie je uzavretou spoločnosťou pre profesionálnych hráčov a podnikateľov. Cestu k nemu si nachádza čoraz viac začiatočníkov, ktorí ho chcú zažiť na vlastnej koži. V 365 Golf Range to absolútne chápeme, a preto chceme tento krásny šport priniesť širokému publiku. Aj úplným laikom, amatérom a začiatočníkom.

Golf nie je len šport. Je to prospešná činnosť, ktorá prinesie celkové zlepšenie fyzického zdravia a duševnej  pohody. Poskytuje príležitosť pre aktívny pohyb, posilnenie svalov, držania tela, flexibility, ako aj podporu kardiovaskulárneho systému. A tie endorfíny, ktoré sa vyplavia po úspešnom zásahu! To jednoducho musíte zažiť.

TIP: Chcete začať s kamarátom? Darujte mu golf a poďte do toho!

V tomto elegantnom športe je však ukrytého oveľa viac. Sú to prechádzky na čerstvom vzduchu po krásnych golfových ihriskách, ktoré sú obklopené prírodou. Je to budovanie koncentrácie, ktorá je potrebná na presné údery, ale ktorú využijete aj v normálnom živote. No a v neposlednom rade je to jeho sociálny aspekt. Priatelia, komunikácia, networking, nové kontakty, nápady. Toto všetko prichádza s golfom.

Ako začať s golfom? Golfové odpalisko či rovno ihrisko?

Tak ste sa rozhodli pre golf a teraz vás čaká nakupovanie. Čo bude začiatočník na golf potrebovať? Základom je set golfových palíc pre rôzne údery. Zaobstarajte si aj golfové loptičky, golfové rukavice a golfové oblečenie do rôznych poveternostných podmienok. Nezabudnite ani na golfovú obuv a tašku, v ktorej budete všetko prenášať. Pri prenášaní vám môže pomôcť aj golfový vozík. No a dobrou voľbou budú aj okuliare, šiltovka a pitný režim. Keď toto všetko máte, môžete pristúpiť k samotnej hre.

TIP: V 365 Golf Range svoju výbavu mať nemusíte. U nás dostanete ako palice, tak aj loptičky.

Najlepšou voľbou bude využiť služby profesionálneho golfového trénera. Pre začiatočníka odporúčame začať s cvičením na golfovom odpalisku predtým, ako sa pustíte na golfové ihrisko. Golfové odpaliská v 365 Golf Range sú na začiatok ako stvorené. Poskytnú vám dostatok súkromia na trénovanie, komfort a vďaka technológii Toptracer aj kompletný prehľad nad každým vaším úderom. Tá vám pomôže rozpoznať svoje silné a slabé stránky a zapracovať na rôznych aspektoch úderov a techník.

Na golfovom odpalisku môžete trénovať odpaly s rôznymi palicami, čo pomáha zlepšovať presnosť a vzdialenosť úderov. Po tom, ako získate istotu v základných úderoch a nadobudnete určitý skill, môžete postupne prejsť na golfové ihrisko. To predstavuje nový level výzvy, kde sa už stretnete s rôznymi terénmi a taktickými situáciami. Vstup na golfové ihrisko môže byť náročnejší a vyžadovať určitú mieru zručností a skúseností, preto odporúčame začať naším golfovým odpaliskom.

365 Golf Range je ideálnym miestom pre prvé kontakty s golfom

Pokiaľ ste golf nikdy nehrali, potrebujete príjemné miesto, na ktorom môžete začať. Priateľskú atmosféru, rady profesionálov, moderné vybavenie, technológie. Ak k tomu pridáte vyhrievané kóje, občerstvenie, bar a príjemnú obsluhu, vyjde vám jedine golfové odpalisko 365 Golf Range v Trenčíne. To je priam ideálnym miestom pre prvé kontakty s golfom.

TIP: 365 Golf Range otvára dvere do sveta golfu aj negolfistom. Náš personál vám pri hraní rád pomôže.

Začať môžete na našich odpaliskách, ktoré disponujú unikátnymi technológiami. Po nadobudnutí techniky na vás čakajú vonkajšie pozície, kde si môžete okrem odpalov vyskúšať aj putting a chipping. No a pre odvážnych máme aj škótsky bunker. Ten si však naplno vychutnajú pokročilejší hráči.

U nás navyše nepotrebujete ani vlastné golfové palice, ani loptičky. Všetko už u nás je, stačí si iba zarezervovať termín a prísť. My golf milujeme a vieme, že si ho obľúbite aj vy. Vaša golfová cesta môže začať práve teraz!

SPÚŠŤAMU NOVÚ GOLFOVÚ AKADÉMIU

Detská golfová akadémia

V 365ke otvárame 15.2.2024 detskú golfovú akadémiu. Tréningy sú vedené profi trénermi s mnohoročnými skúsenosťami, Matúšom Machničom a Martinom Suchánkom. Tréningy budú prebiehať podľa výkonnosti, v malých skupinách od 4 do 6 osôb. K dispozícii budu mať najmodernejšie golfové odpalisko na SK & CZ, s technológiou Toptracer, radarom Flight Scope a mnohými ďalšími modernými prvkami.

Cena tréningov bude:

ZAČIATOČNÍCI

1. 40€ mesačne / 1 tréning za týždeň

2. Kapacita: 6 osôb

3. Minimálna kapacita: 4 osoby

POKROČILÍ

1. 60€ mesačne / 2 tréningy za týždeň

2. Kapacita: 6 osôb

3. Minimálna kapacita: 4 osoby

V cene tréningov sú zahrnuté neobmedzené loptičky na trénovanie, tréneri, vyhrievané kóje na tréning s Toptracer technológiou, kde môžu Vaše deti veľmi rýchlo napredovať a byť rozohrané pred sezónou. Pravidelná video analýza golfového švihu v trénerskej miestnosti s radarom Flight scope.

BONUS - pre rodičov sme pripravili 3x 60min ZDARMA odpalovania vo vyhrievaných kójach. Môžu si vyskúšať a zatrénovať, pokiaľ budú čakať na svoje deti. Pre viac info + prihlasovanie = píšte na trener@365Golf.sk

Golfová akadémia pre dospelých

Na našom odpalisku budeme tiež poskytovať skupinové lekcie pre dospelých, individuálne tréningy, ako aj možnosť vytvorenia si zelenej karty. Prihlasovanie a bližšie info na trener@365golf.sk.