Golfové odpalisko vs. golfové ihrisko: Poznáte rozdiel?

Golfové odpalisko 365 Golf Range je otvorené začiatočníkom aj profesionálom. Čo golfové odpalisko znamená, čo je golfové ihrisko a aké majú rozdiely?
Publikované
February 19, 2024

Golfové odpalisko vs. golfové ihrisko: Poznáte rozdiel?

V 365 Golf Range sme si dali za úlohu predstaviť a priblížiť golf aj tým, ktorí ho nikdy nehrali. Na druhej strane sa v našom špičkovom areáli venujeme aj profesionálom. Dvere nášho golfového odpaliska sú tak otvorené všetkým. Čo vlastne takéto golfové odpalisko znamená, čo je to golfové ihrisko a aké sú medzi nimi rozdiely?

Golfové odpalisko, golfové ihrisko, putting green, chipping green a mnoho iných slovných spojení, v ktorých sa laik môže stratiť. Poďme sa na všetky z nich pozrieť zbližša.

Čo je golfové odpalisko a aké vychytávky ponúka 365 Golf Range?

Začnime tým, čo to vlastne je golfové odpalisko, pretože v 365 Golf Range sa s týmto slovným spojením budeme stretávať naozaj často. Golfové odpalisko je počiatočný bod, pri ktorom začína hra. Ide teda o miesto, z ktorého hráč vykonáva prvý odpal. Po tomto odpale sa presunie na ďalšiu pozíciu, avšak iba v prípade, keď ide o regulárnu hru.

Golfové odpalisko je využívané aj na trénovanie jednotlivých odpalov. Hráč používa rôzne palice a sústredí sa na rôzne aspekty odpalu – od vzdialenosti cez rýchlosť až po trajektóriu či iné detaily. Pravidelným tréningom tak dokáže výrazne zlepšiť techniku svojej hry. V 365 Golf Range sme pochopili obrovský potenciál golfového odpaliska, vďaka čomu môžeme unikátny zážitok z golfu sprostredkovať aj amatérom.

V 365 Golf Range nájdete niekoľko súkromných kójí s vlastným odpaliskom, palicami a loptičkami. Každá je doplnená o technologické vychytávky. Technológia Top Tracer je určená na sledovanie rozličných aspektov odpalu, ale aj zábavné súťaženie s priateľmi a prekonávanie sa. Ponúka  nekonečné hodiny golfovej zábavy, ktorú si dosýta vychutnajú aj začiatočníci. No a vďaka technológii Power Tee sa nebudete musieť zohýnať po loptičky, pretože vám ich stroj pripraví rovno na odpal.

TIP: Vo svojej súkromne kóji si môžete vychutnať aj občerstvenie, drinky a príjemnú obsluhu.

Golfové ihrisko – čo to je a pre koho je určené?

Golfové ihrisko je potom miestom, na ktorom sa odohrávajú oficiálne zápasy, prípadne komplexné tréningové jednotky. Hráč začne na odpalisku a po odpale sa presunie k miestu, na ktoré dopadla jeho loptička. Takto postupne prejde celým ihriskom a odohrá všetky jamky.

Široké možnosti golfového ihriska využívajú hlavne profesionálni hráči a členovia golfových klubov. Mnohokrát ide o rozsiahle golfové areály s kopcami, jazierkami, pieskom, stromami a podobne.

V 365 Golf Range si môžete vychutnať aj vonkajšie plochy. Medzi ne patrí putting green, chipping green či dokonca škótsky bunker, ktorý je široko-ďaleko unikátnosťou.

putting green – miesto špeciálne určené na cvičenie a zdokonaľovanie presných úderov, hlavne záverečných puttov

chipping green – pozícia slúžiaca na trénovanie krátkych úderov za prekonávania rôznych prekážok a povrchov

škótsky bunker – náročná plocha s pieskom, kde hráč musí prekonať nepríjemný terén, čo v konečnom dôsledku zlepší jeho technické schopnosti

TIP: Chcete navštíviť golfové odpalisko 365 Golf Range v Trenčíne aj vy? Takto to funguje.

Zatiaľ čo možnosti našich vnútorných golfových odpalísk si vychutnajú aj úplní začiatočníci, vonkajšie pozície ocenia najmä hráči, ktorí sa golfu venujú dlhšie a profesionálne. Aj to je dôkazom, že golfové odpalisko 365 Golf Range ponúka niečo pre každého.

Ok, a čo si teda vybrať, golfové odpalisko alebo golfové ihrisko?

Pokiaľ chcete získať nové hobby, túžite objaviť nové veci alebo spoznať zábavu, ktorú ste doteraz nezažili, naše súkromné golfové odpaliská sú pre vás tou správnou voľbou. Sú vhodné na prvé kontakty s golfom, ale aj na príjemné stretnutia s priateľmi, súťaženie, hranie hier, prekonávanie sa či dokonca originálne teambuildingy. Bonusom je občerstvenie, bar, mladá obsluha, vyhrievanie kóje v zime a otvorené dvere 365 dní v roku.

Ak ale chcete zlepšiť svoju hru, techniku, stať sa skutočne kvalitným hráčom golfu a vyhrávať tie najväčšie turnaje, možnosti máte nekonečné. Od našich golfových odpalísk až po vonkajšie pozície, v 365 Golf Range môžete zlepšiť každý jeden aspekt svojej hry. Oceníte profesionálne prostredie, skúsených trénerov a tých najlepších hráčov, ktorými sa môžete inšpirovať. Jednoducho golfové prostredie pre váš golfový rast.

Rezervujte si svoje miesto ešte teraz a navštívte úplne nový golfový areál 365 Golf Range v Trenčíne, ktorý je stredoeurópskym unikátom.