Typy triky

Kam na golf v zime?

V zime a so skorým stmievaním mnohým chýba nielen slnko, ale aj teplejšie počasie. Vyberte sa na predĺžený víkend do príjemnejšieho podnebia a spojte to s golfom. Na výber máte niekoľko zaujímavých destinácii, ktoré nie sú ďaleko.
Publikované
March 22, 2024

Ak vás to aj počas zimného či polo-jarného obdobia ťahá na green alebo si aspoň zaswingovať, toto je niekoľko našich tipov, kam vyraziť.

V zime a so skorým stmievaním mnohým chýba nielen slnko, ale aj teplejšie počasie. Vyberte sa na predĺžený víkend do príjemnejšieho podnebia a spojte to s golfom. Na výber máte niekoľko zaujímavých destinácii, ktoré nie sú ďaleko.

Kanárske ostrovy

S priemernou ročnou teplotou okolo 23 stupňov sú Kanárske ostrovy vyhľadávanou destináciou pre cestovateľov v chladných mesiacov. Golfové kluby nájdete na ostrov Gran Canaria aj na Tenerife. Golfová špička prebieha od októbra do apríla.

Gran Canaria sa môže pochváliť 8 fantastickými golfovými ihriskami: 3 ihriská sa nachádzajú na severe ostrova a 5 na juhu. Gran Canaria má tiež neuveriteľne silnú golfovú históriu. Prvé ihrisko tu otvorili už v roku 1891.

Na Tenerife je celkom 9 golfových ihrísk vrátane Costa Adeje Golf s 27 jamkami.

Španielsko  

La Reserva Club Sotogrande, ktorý sa nachádza v kopcoch Andalúzie: je ďalšou skvelou možnosťou na zimnú golfovú dovolenku. Nachádzajú sa tu luxusné vily a apartmány a päťhviezdičkový hotel SO/Sotogrande, ktorý sa môže pochváliť jedným z najlepších rezidenčných klubov v Európe, La Reserva Club, s elitným vybavením.

V Sotogrande sa nachádzajú tri najlepšie golfové ihriská v Španielsku, každé v okruhu 2 km od SO/Sotogrande. Real Club de Golf Sotogrande v minulosti hostil finále kvalifikácie European Tour, Real Club de Valderrama hostil Ryder Cup v roku 1997 a 18-jamkové majstrovské ihrisko La Reserva Club hostilo ARAMCO Team Series v rámci Ladies European Tour.

Turecko

Turecko sa po masívnych investíciách stalo vyhľadávanou zimnou golfovou destináciou s množstvom päťhviezdičkových hotelov. Teplota sa v zime pohybuje okolo 15 stupňov celzia. Rajom pre golfistov sa stalo mesto Belek ležiace na východnom pobreží Turecka a s výhľadom na Stredozemné more. Najbližšie letisko Antalya je vzdialené 30 kilometrov.  

Je to vhodná destinácia pre zimných golfistov, ktorí hľadajú skvelé golfové ihriská a možnosť "all inclusive".

Grécko

Zima v Grécku je vo všeobecnosti mierna, s priemernými teplotami okolo 13˚ C až 16˚ C.  Azda najobľúbenejším letoviskom v krajine je Costa Navarino na Peloponéze, kde sa nachádzajú štyri značkové golfové ihriská vzdialené od seba 13 km. Navrhli ich Jose Maria Olazabal, Robert Trent Jones Jnr a Bernhard Langer a sú považované za najlepšie v Grécku.

Costa Navarino je domovom luxusných hotelov The Romanos, a Luxury Collection Resort, The Westin Resort Costa Navarino, úplne nového luxusného hotela W Costa Navarino a v roku 2023 sa otvorí hotel Mandarin Oriental. Tieto opulentné, ekologické kolekcie rezortov sú obdarené panoramatickým výhľadom na more a hory a obklopené nedotknutou gréckou prírodou.

Golf na Slovensku po celý rok

Ak patríte k tým, ktorí môžu cestovať, kedy sa im zachce, úprimne gratulujeme. Ak však máte limitovaný počet dovolenky alebo svoj rozpočet nechcete minúť na časté cesty do zahraničia, máme riešenie. Zahrajte si golf 365 dní v roku a za každého počasia v 365 Golf Range.

Vo vyhrievaných kójach budete v teple a v suchu. O zdokonalenie vašej techniky sa postará najmodernejšia golfová technológia Toptracer Range. Navyše, vybrať si môžete virtuálnu hru v najznámejších svetových ihriskách. Preneste sa na slnečnú Floridu či do škótskeho golfového kráľovstva St. Andrews a prežite skutočný golfový zážitok kedy sa vám zachce.

Objednať si svoju kóju u nás, môžete aj cez toto TLAČIDLO.